Zeci de mii de ţigări ascunse în autovehicule

0
438

Politiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la graniţa cu Republica Moldova au depistat doi cetăţeni români şi unul din Republica Moldova, care au încercat să introducă în ţară zeci de mii de ţigări, ascunse în diferite locuri special amenajate cum ar fi: roata unui microbuz, butelia cu gaz sau bordul unor autoturisme.
• S-au descoperit aproximativ 6.400 ţigarete, pe care un cetăţean român, Vadim S., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, intenţiona să le introducă ilegal în România, ascunse într-un spaţiu special amenajat sub bordul autoturismului.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări, în valoare totală de 2.880 lei, şi a autoturismului, în valoare de 5.000 lei, în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
• Poliţiştii de frontieră din Oancea au oprit în trafic un microbuz, marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul moldovean Dmitri B., în vârstă de 32 ani. Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra autovehiculului, descoperind, ascunse în roata stânga spate, 3.960 de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 894 lei.
Conducătorul auto a declarat că ţigările îi aparţin şi avea intenţia de a le transporta în Belgia, pentru consumul propriu şi al colegilor.
• La Galaţi, lucrători vamali, au descoperit 4.000 de ţigări, ascunse într-un loc special amenajat în butelia de gaz a unui autoturism, pe care un brăilean, G.G., în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Daewoo, intenţiona să le introducă ilegal în România.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 2.400 lei şi a autoturismului în valoare de 4.500 lei în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.