Şansă la învăţare pentru 12 copii nevoiaşi

0
302

Serviciul de Ajutor Maltez din România, sucursala Baia Mare, a reluat la începutul acestui an proiectul „Învăţăm să învăţăm”, iniţiat în 2014, oferind o şansă la educaţie formală, informală şi civică pentru 12 copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, proveniţi din familii defavorizate. Aceştia se întâlnesc săptămânal cu 4 voluntari din cadrul Tineretului Maltez din Baia Mare şi cu un cadru didactic, pentru a-şi lua „doza” de dezvoltare personală.
„Învăţăm să învăţăm” înseamnă lecţii de matematică, limba română, educaţie pentru sănătate, comportament în societate şi bune maniere, predate într-o manieră distractivă. În plus, li se oferă, la fiecare întâlnire, câte o masă caldă. Pe parcursul proiectului, copiii vor avea parte şi de o excursie instructiv-educativă prin ţară.
Prof. Erika Laszlo, coordonator SAMR Baia Mare: „Rezultatele bune pe care le-am înregistrat acum doi ani ne-au motivat să reluăm acest proiect, de această dată, în mare parte, cu o nouă generaţie de copii. Şi când vorbesc despre rezultate, mă gândesc la fetiţa de 8 ani care la începutul primei ediţii a programului nu ştia nici o literă şi nici să facă operaţiile de bază în matematică, dar care, la final, după luni de zile în care a primit atenţia şi grija voluntarilor noştri, a reuşit să ajungă nivelul colegilor săi de şcoală. Aşadar, prin sprijinul partenerilor noştri, creăm un viitor de încredere pentru aceşti copii”. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.