Trei solicitanţi de azil, din Iran, opriţi la Petea

0
235

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetăţeni iranieni, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.
Marţi, 28 martie, în jurul orei 21:30, poliţiştii de frontieră din Petea au observat, pe comunicaţia Satu Mare – Petea, trei persoane, de origine afro-asiatică, ce au coborât dintr-un taxi şi se îndreptau spre frontiera de stat cu Ungaria.
La aproximativ 150 de metri de linia de frontieră, aceştia au fost reţinuţi deoarece nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră, fiind conduşi la sediu pentru cercetări. Din primele verificări, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României.
Aceştia intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar la final se vor lua măsurile legale ce se impun.

31 de cetăţeni străini, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au depistat 31 de cetăţeni străini, din Siria, Irak, Iran şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
• Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Ticvaniu Mare, 14 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul este format din 5 bărbaţi, 4 femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 ani şi 5 minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, toţi cetăţeni din Siria, Irak şi Iran.
• Şi poliţiştii din Naidăş, judeţul Caraş-Severin, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Răcăşdia, 13 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, 2 bărbaţi, 5 femei, cu vârste între 25 şi 65 de ani, şi 6 minori, cel mai mic având vârsta de 1 an.
• Pe direcţia localităţii de frontieră Gaiu Mic, au fost depistaţi 4 cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.
În toate cele trei cazuri, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluaţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.