Moment omagial ”Nichita Stănescu” la Biblioteca Judeţeană

0
748

Elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ”Nichita Stănescu” (director Maria Zete, care a şi coordonat desfăşurarea activităţii prin cuvântul de început şi mulţumirile de la finalul activităţii), îndrumaţi de profesoara Simona Bănică, au realizat, la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene ”Petre Dulfu”, un moment omagial Nichita Stănescu, la împlinirea a 84 de ani de la naşterea poetului (31 martie 1933).

Acţiunea a constat într-un recital de poezie şi muzică, coordonat de profesoara Alina Andreicuţ. A urmat un moment de dezbatere cu evidenţierea temelor întâlnite la marele poet, coordonatori fiind Lucia Surduc şi Simona Bănică. S-au prezentat planşe reprezentând metafore ale liricii stănesciene, însoţite de desene reprezentative, în urma cărora vor fi elaborate eseuri, care vor fi incluse în proiectul ”Poezia anotimpurilor”.
Un moment special a fost prezentarea lucrării cu un citat din Nichita Stănescu a elevei Cadar Bianca din clasa a VIII-a B, lucrare recompensată cu menţiune la Concursul Naţional de Caligrafie. Legătura strânsă dintre părinţi şi şcoală a fost evidenţiată de prof. Cristina Mihalca, legătură reflectată prin prezenţa doamnei Mirela Teodorescu, reprezentant al părinţilor, care a oferit şcolii un tablou realizat în mozaic reprezentând chipul marelui poet.
”Şi poate de aceea – Nichita Stănescu” a fost titlul expoziţiei de carte realizată pentru această ocazie de către bibliotecarele secţiei.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.