Mai e nevoie de bani la aeroport!

0
399

De încă două milioane de euro ar mai fi nevoie pentru investiţii la Aeroportul Internaţional Baia Mare – declaraţia directorului Dorin Buda a fost făcută în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Maramureş, de marţi.
“Pentru a putea încheia un contract de operare cu o companie aeriană, trebuie să mai achiziţionăm echipamente şi utilaje necesare, căci orice companie aeriană îşi face propriul audit. Dotările aeroportului nostru sunt la nivelul anului 1990! Echipamentele sunt super certificate şi super costisitoare pentru a putea încheia acel contract pe care atât maramureşenii cât şi cei care vor să ne viziteze îl aşteaptă. Ar fi nevoie de încă două milioane de euro, pentru investiţii minime…”, a subliniat Dorin Buda.
Directorul aeroportului a mai arătat că pentru luna mai 2017, când vor fi organizate Zilele Maramureşului, ar putea fi organizat şi un miting aviatic, iar costurile ar urma să fie suportate de partenerii aeroportului. Cu această ocazie, operatorii aerieni vor vedea că pot opera de pe aeroportul Baia Mare.
Dar preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că nu poate fi vorba despre alocări financiare suplimentare la aeroport, chiar dacă e nevoie şi de realizarea altor lucrări. “Avem o presiune bugetară imensă, în acest moment, pentru investiţia ce ţine de Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor. Prioritar, în prima parte a anului 2017, rămâne sistemul de management integrat al deşeurilor”, a spus Gabriel Zetea. În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Maramureş, aleşii judeţeni au adoptat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional Baia Mare. Astfel, 5 milioane lei sunt destinaţi cheltuielilor curente, iar în jur de 15 milioane de lei vor acoperi cheltuielile cu investiţiile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.