Cafea cu ghindă preparată de o băimăreancă

1
1047

O tânără băimăreancă, studentă în Cluj a ajuns în atenţia presei, cu proiectul său pentru licenţă la facultatea pe care se pregăteşte să o absolve.
Ioana Cozma studiază în anul patru la Facultatea de Inginerie Alimentară din Cluj. Ea a devenit celebră după ce a preparat o băutură despre care spune că poate înlocui cu succes cafeaua. Băutura a fost preparată din fructele stejarului. Despre cafeaua din ghinde, Ioana Cozma a declarat că „procesul de obţinere a noii băuturi presupune uscarea ghindei, decojirea, prăjirea la temperaturi în jur de 200 de grade şi măcinarea, care duce la obţinerea pudrei de ghindă. În urma unei analize senzoriale a rezultat că cea mai bună ghindă este cea prăjită la 200 de grade timp de 20 de minute aceasta având un gust şi o aromă similare cafelei. Pudra rezultată în urma măcinării se pune la expresor în care este apă, se pune la foc şi rezultă băutura. Această băutură nu conţine cafeină, însă poate înlocui cafeaua, având proprietăţi energizante ca ale cafelei, este bogată în vitamina A şi E dar şi în antioxidanţi puternici”. Aroma cafelei din ghindă este una similară cafelei. În plus, băutura are proprietăţi antioxidante, benefice organismului. Asta în condiţiile în care se ştie că ghindele, sunt bogate în glucide, proteine, amidon, uleiuri grase, potasiu, vitamina B6, magneziu, calciu, fier, antioxidanţi, putând fi folosite în prepararea unor substanţe care combat afecţiuni cardiace, vasculare sau tumori.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.