Spitalul Judeţean de Urgenţă va beneficia de o Secţie de Radioterapie

0
582

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare urmează să beneficieze de o Secţie de Radioterapie, investiţie care este realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Contractul de finanţare al investiţiei a fost semnat încă din 14 martie 2016, la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi a reprezentanţilor Băncii Mondiale. În ultimii doi ani de zile, reprezentanţii Băncii Mondiale au făcut mai multe vizite la unitatea medicală din Baia Mare, fapt care a dus la calificarea Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” în acest program atât de important de care vor beneficia atât bolnavii din Maramureş, cât şi din judeţele adiacente. Printr-un program de achiziţie cu finanţare de la Banca Mondială, Spitalul Judeţean din Baia Mare este acum pe lista primelor cinci centre care vor beneficia de noi linii de radioterapie.
Centrul de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare se realizează cu o linie de finanţare în valoare de 3 milioane euro, iar secţia presupune o serie de dotări specifice şi personal specializat care să acorde asistenţa medicală necesară. Spitalul din Baia Mare a fost cuprins în primul val alături de Cluj şi Bucureşti (Institutul Oncologic şi Spitalul Elias). În prezent, Clujul a fost retras de pe lista de finanţare, fiind înlocuit cu spitalele din Galaţi şi Constanţa.
În data de 3 aprilie a fost semnat ordinul de începere al lucrărilor de extindere şi modernizare ale buncărului, iar în cursul zilei de joi, 6 aprilie 2017, pe site-ul Băncii Mondiale a fost publicat caietul de sarcini pentru aparatura necesară dotării buncărului de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Semnarea acestui ordin, precum şi publicarea caietului de sarcini dovedesc faptul că existenţa acestui centru de radioterapie devine o certitudine, lucrările intrând, în acest moment, pe ultima sută de metri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.