Jurămînt

0
784

Ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă faţă de ţară a trei ofiţeri din cadrul ISU.
Ceremonia a debutat cu alocuţiunea inspectorului şef, col. Ioan Mureşan, care a prezentat, pe scurt, însemnătatea jurământului militar, care îi obligă pe militari să încheie un legământ sacru faţă de patrie şi, de asemenea, îi va conec­ta la simbolurile nemuritoare ale onoarei şi virtuţilor militare.
Doi dintre ofiţeri au primit gradul de sublocotenent, iar al treilea ofiţer gradul de maior. Cadrele militare îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Serviciului Logistic, Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Compartimentului Protecţia Informaţiilor Clasificate.

• Constantin Niţă – condamnat la 4 ani de închisoare cu executare •

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, a fost condamnat, vineri, de magistraţii instanţei supreme, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu 30.000 de euro şi peste 300.000 lei, ca să intervină la primarul Iaşiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI, privind managementul traficului din oraş.
De asemenea, instanţa supremă a decis confiscarea sumei de 303.000 lei, de la fostul ministru Constantin Niţă, şi menţinerea sechestrului pentru bunuri ale acestuia. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.