Canalizarea, finalizată la Ardusat

2
565

Comuna Ardusat stă bine la capitolul canalizare. Majoritatea străzilor sunt acoperite cu reţele de canal. Deşi branşamentele sunt făcute până la limita de proprietate, încă mai există o parte bună din populaţie care trebuie să se racordeze. Însă canalizarea este funcţională.
Astfel, aproape toate străzile au canalizarea introdusă. Oameni conectaţi însă, sunt circa 40% din total, până în prezent: „Cu canalizarea pe Ardusat stăm bine. Aproximativ 80% din reţelele stradale sunt acoperite de canalizare. Branşamentele sunt făcute la circa 60% din total. Canalizarea vine până la limita de proprietate, dar nu fiecare gospodărie s-a şi racordat. Însă conectaţi complet avem poate 30%-40% din populaţie”, a spus primarul comunei Ardusat, Ciprian Vasile Rus. Chiar dacă nu s-au conectat încă la reţeaua principală, cetăţenii au fost convinşi să-şi facă racordurile până la limita de proprietate: „Noi i-am lămurit oarecum pe oameni că trebuie să-şi ducă şi canalizare, pentru că în momentul în care venim cu asfaltare, vedeţi că am început să asfaltăm, să nu mai spargem drumul după, lucru ce necesită o cheltuială în plus pentru subtraversări sau alte lucrări de genul acesta. Le-am spus: vedeţi că venim cu apa, tot introduceţi-vă şi canalizarea. Unii au spus că nu au cameră de baie. Le-am spus: nu-i bai ăsta, să-ţi fie până la limita de proprietate şi te cuplezi pe urmă. Şi oamenii au cam înţeles…”, ne-a explicat şi viceprimarul Daniel Leş. Staţia de epurare unde ajunge conducta principală de canalizare este amplasată la ieşirea din comună.

2 COMENTARII

  1. sub patronajul spiritual al domnului Span de la judet vom avea si alte realizari. il pictam in biserica printre sfinti, poate ne face si un drum cadou.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.