În Sârbi – Din cauza vitezei excesive a ajuns în şanţ

0
1293

Poliţiştii atrag, încă o dată, atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor ori indicatoarelor rutiere, şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum!
Joi noaptea, în jurul orei 00.45, poliţiştii din Ulmeni au intervenit pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe raza localităţii Sârbi. Verificările efectuate au relevat că accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive. Un bărbat, de 42 de ani, din Suciu de Sus, care se deplasa cu autoturismul pe direcţia Fărcaşa – Baia Mare, a călcat prea tare pedala de acceleraţie iar urmările au fost dintre cele mai grave: a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă  şi a ajuns în şanţul din partea stângă a direcţiei de deplasare.
În urma impactului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spitalul din Baia Mare, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. În autoturism se mai aflau doi pasageri care nu au fost răniţi.
Datorită leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest dar i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În Baia Sprie – Amenzi de peste 6.000 lei pentru viteză excesivă

Pentru că depăşirea limitei legale de viteză ocupă un loc important în ierarhia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii din Baia Sprie au desfăşurat, joi, 22 iunie, activităţi axate în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.
Astfel, au fost controlate mai multe autovehicule şi ca urmare a nerespectării normelor rutiere au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale. 9 şoferi, care au depăşit regimul legal de viteză dar şi alţii care s-au abătut de la respectarea altor norme legale vor scoate din buzunare aproximativ 6.000 lei pentru a-şi plăti amenzile. Un alt şofer, care a efectuat o depăşire neregulamentară, a rămas fără permisul de conducere.
Poliţiştii rutieri împreună cu cei de ordine publică vor fi şi pe parcursul weekendului prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţ  pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză şi pun astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În Mara – Sălăjean cu permisul suspendat şi autoturismul neînmatriculat

Joi dimineaţă, în timp ce acţionau pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe strada Drumul Barajului, din Mara. Şoferul, un tânăr de 28 de ani, din judeţul Sălaj, avea permisul de conducere suspendat. De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că autoturismul con­dus era neînmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.