Din iulie 2017, firmele şi PFA-urile primesc un nou cod de înregistrare!

1
1836

Începînd cu luna iulie 2017, persoanele fizice autorizate (PFA) şi societăţile vor primi un cod unic de înregistrare suplimentar, în afară de numărul de ordine existent deja în Registrul Comerţului şi în afară de codul unic de înregistrare fiscală.

Concret, se discută despre IDENTIFICATORUL UNIC LA NIVEL EUROPEAN (EUID), necesar implementării sistemului care permite identificarea tuturor agenţilor economici în cadrul reţelei care include registrele comerţului din toate statele membre ale Uniunii Europene.
PFA-urile şi firmele vor primi noul cod unic de înregistrare fiscală la înmatriculare/înregistrare atît în calitate de persoane juridice (firme), cît şi de entităţi fără personalitate juridică, organizate sub forma de PFA, întreprinderi individuale (ÎI) sau familiale (IF).
Noul cod unic de identificare va individualiza operatorul economic în tot spaţiul comunitar şi ca registrul central al comerţului (ţinut de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului) şi registrele comerţului ţinute de oficiile registrului comerţului de pe lîngă tribunale urmează să fie incluse într-un sistem european în care vor fi cuprinse toate registrele comerţului din statele membre ale Uniunii Europene, respectiv sistemul de interconectare a registrelor comerţului.
Atenţie: puteţi cere înlocuirea certificatului de înregistrare cu noul certificat de înregistrare, în care va fi inclus şi identificatorul unic la nivel european.
Obligaţiile care revin firmelor, PFA-urilor, întreprinderilor individuale şi celor familiale urmează să fie reglementate printr-un ordin al Ministerului de Justiţie.
Luînd în calcul prevederile Legii nr. 152/2015, codul EUID, în vigoare din 7 iulie 2017, include elementul de identificare al României, elementul de identificare al registrului naţional în UE şi numărul persoanei din Registrul Comerţului.
Identificatorul unic la nivel European va fi trecut pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, documentul pe care orice firmă sau persoană fizică îl primeşte la înmatricularea ca operator economic în Registrul Comerţului. În prezent, documentul conţine numai numărul de ordine din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare fiscală atribuit de Ministerul Finanţelor.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.