Soluţii temporare pentru funcţionarea SMID

0
215

O întâlnire a membrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere Maramureş a avut loc la Consiliul Judeţean Maramureş. Discuţiile au vizat situaţia depozitării temporare, după data de 16 iulie 2017, dată limită impusă de Comisia Europeană pentru închiderea gropilor de gunoi neconforme.
„Deşi, potrivit legislaţiei şi statutului propriu, ADIGIDM Maramureş nu este răspunzător direct de derularea activităţilor de salubritate şi depozitare a deşeurilor în judeţ, până la data punerii în funcţiune a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, ne-am implicat în identificarea soluţiilor care să asigure funcţionarea serviciului de salubritate până la data de 16 iulie 2017. Suntem satisfăcuţi de faptul că, autorităţile publice din judeţ au reuşit să găsească soluţiile necesare, astfel încât să existe condiţii pentru continuitatea serviciilor de salubrizare”, a precizat Pavel Avram, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere Maramureş.
Gabriel Zetea, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a convocat membrii asociaţiei în mai multe şedinţe de lucru. Prima, cea care viza zona de nord a judeţului s-a desfăşurat în urmă cu trei săptămâni, iar împreună cu operatorii care urmează să amenajeze şi să opereze aceste depozite au fost stabilite etapele şi măsurile necesare pentru depozitarea temporară pe noile platforme. (i.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.