Menţiune la fizică pentru elevii maramureşeni

0
444
Adelina Paula Marc şi prof. Cornelia Aniţaş

În 14-16 iulie 2017, la Bistriţa, a avut loc etapa finală a Concursului naţional de fizică aplicată pentru elevi „Universul Einstein”. La a XIII-a ediţie s-au înscris 197 de proiecte, autori fiind 415 elevi şi profesori din 27 de judeţe. În urma preselecţiei, în finala organizată la Bistriţa, au fost invitaţi 112 elevi şi profesori.
Din Maramureş, la secţiunea fizică teoretică-experimente, a fost chemat echipajul Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Baia Mare, format din elevii: Marc Adelina Paula, Pode Alexandra Paraschiva, Komloşi Beatrisz Denisa, Talpoş Florina Dorina, Adoreanu Kraiger Ştefan Mark.
În urma competiţei (au concurat 52 de lucrări din 27 de judeţe), eleva Marc Adelina Paula din clasa a XI-a D, coordonator prof. Cornelia Lăcrămioara Aniţaş, a obţinut o Menţiune. Juriul a fost prezidat de prof. univ. dr. Mihai Todică (Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca), vicepreşedinte fiind prof. dr. fiz. Silvestru Popescu. Elevilor le-au fost oferite diplome şi medalii. În aşteptarea rezultatelor, au vizitat obiective turistice din judeţul Bistriţa.
„Din 2007, pentru noi Bistriţa este capitala fizicii. De zece ani, are loc un schimb de experienţă între elevii participanţi, profesorii îndrumători şi membrii juriului, care ne-au făcut să simţim competiţia ca fiind un minunat schimb de experienţă”, a declarat prof. Cornelia Aniţaş, coordonatorul echipajului de la Liceului Teoretic “Emil Racoviţă” din Baia Mare.
Eleva Adelina Paula Marc a concluzionat: „Concursul a fost o experienţă memorabilă, în care emoţiile, bucuria, prietenia şi oamenii frumoşi pe care i-am întâlnit au lăsat în urmă amintiri de neuitat”.
Prof. Cornelia Aniţaş a ţinut să aducă mulţumiri: coordonatorului proiectului, prof. Nicoară Dorel, „care prin această competiţie dă un impuls promovării la justa valoare a acestei ştiinţe fundamentale, fizica, şi în fiecare an ne-a făcut să ne simţim valoroşi”; părinţilor elevei Marc Adelina Paula, care au susţinut financiar transportul ei la competiţie; părinţilor elevului Ştefan Mark Adoreanu Kraiger, care l-au susţinut financiar în confecţionarea machetei-maşină ARDUINO; inspectorului de fizică-chimie, profesor Carmen Maria Ulici, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, şi conducerii Liceului „Emil Racoviţă”, pentru sprijinul acordat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.