Activitatea Prefectului în 2017

0
194

În cursul primului semestru al anului 2017, Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş a desfăşurat o activitate intensă, la nivelul Cancelariei prefectului, al Serviciului afaceri europene, dezvoltare economică şi conducerea serviciilor publice deconcentrate şi al Serviciului verificarea legalităţii, aplicarea actelor normative şi contencios administrativ, în conformitate cu atribuţiile prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Paleta de activităţi a fost vastă, de la elaborarea unor documente programatice la nivelul judeţului, având ca ba­ză Programul de guvernare şi politicile naţionale, monitorizarea planurilor de măsuri pentru aceste documente, stabilirea unor lucrări de investiţii şi proiecte prioritare, la verificarea legalităţii actelor administrative şi aplicarea legilor cu caracter reparatoriu, de la paşi făcuţi pe drumul informatizării activităţii pe diferite paliere, la proiecte de suflet, cum au fost donaţiile de carte către românii şi volohii din Ucraina sau taberele pentru copii ucraineni, unii dintre ei afectaţi de război.
Munca nu a fost lipsită de obstacole, de reticenţe, chiar de blocaje. Unele au fost depăşite, altele vor fi rezolvate în viitor. În ciuda persistenţei imaginii unui funcţionar public care se plictiseşte la serviciu, realitatea este alta la Instituţia Prefectului, iar raportul activităţii instituţiei pe primul semestru al anului 2017 e o dovadă. Este firesc ca administraţia judeţeană să muncească în slujba comunităţii, fără să se plângă, fără să se laude, cu multă transparenţă şi onestitate.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuţ şi subprefectul Gavriş Ardelean lasă în urmă numeroase proiecte în curs de aplicare, care vor fi preluate de noua conducere a judeţului şi duse mai departe.
Informaţii de la Ins­tituţia Prefectului – Judeţul Maramureş. (V.B.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.