Deputatul Adrian Todoran: „Burse pentru valorile Maramureşului”

0
358

Deputatul PMP Adrian Todoran afirmă că mărirea indemnizaţiilor parlamentarilor este nejustificată, astfel că s-a decis să o folosească pentru a susţine educaţia unor tineri cu posibilităţi financiare reduse.

„Am ajuns în Parlamentul României cu votul maramureşenilor, care au crezut că le voi reprezenta interesele. Că nu îmi voi bate joc de voinţa lor, aşa cum au făcut alte generaţii de politicieni. De aceea m-am opus creşterii indemnizaţiei senatorilor şi deputaţilor. Nu e moral şi nu voi vota niciodată aşa ceva. Totuşi, lefurile parlamentarilor vor creşte, în urma votului dat de colegii din PSD şi ALDE, care s-au gândit doar la interesul lor, uitând cât de greu trăiesc cei mai mulţi dintre români.
Eu am o altă gândire şi îmi doresc să îi ajut pe oameni, punându-mă în slujba lor. M-am hotărât ca suma pe care o voi primi în plus, din toamnă, să o folosesc pentru tineri, susţinând accesul lor la învăţământul universitar. Acolo unde cei cu posibilităţi financiare modeste nu ajung niciodată. Preferă să ia calea străinătăţii sau să înceapă munca bazată exclusiv pe angajamentul fizic.
Avem nevoie să promovăm valorile pe care Maramureşul le are. Avem nevoie ca tinerii cu un intelect deosebit să ajungă acolo unde le este locul. Nu putem asista nepăsători la risipirea unor valori, doar pentru că familiile lor nu le pot asigura un loc în rândul studenţilor.
În calitate de deputat al maramureşenilor, m-am decis să iniţiez un demers pentru a-i ajuta pe tinerii aflaţi în situaţii defavorizate social. Să le facilitez drumul spre o educaţie care să le deschidă alte perspective în viaţă. Din venitul meu de parlamentar, voi aloca banii necesari acoperirii cheltuielilor de studii pentru trei viitori studenţi, tineri maramureşeni proveniţi din familii cu posibilităţi financiare reduse”, spune deputatul Adrian Todoran.
Liderul PMP Maramureş doreşte ca sugestiile privind acordarea burselor să vină din partea comunităţii. „Toţi aceia care nu îşi permit să achite costurile unei facultăţi, dar îşi doresc să fie studenţi, sau cunosc persoane care nu dispun de banii necesari studiilor universitare, sunt aşteptaţi să îmi scrie pe contul de Facebook (facebook.com/ adriantodoran2016), pe adresa de email adrian.todoran@cdep.ro sau să mă contacteze telefonic la numărul: 0746 940 412. Tinerii înscrişi în acest program social vor fi desemnaţi de un juriu care va acorda cele trei burse de studiu”, conchide deputatul Adrian Todoran.
Condiţii de înscriere:
• participanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
• să provină din familii cu posibilităţi financiare reduse;
• să nu fi urmat, până în prezent, cursuri universitare.
Data limită, 31 august.
Cătălin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.