10 dosare penale pentru infracţiuni rutiere

0
222

– amenzi de peste 42.000 lei şi 20 de permise reţinute –

În perioada 4-6 august, poliţiştii care au acţionat pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru supravegherea traficului rutier, au constatat mai multe încălcări ale normelor rutiere. Au fost controlate peste 120 de autoturisme şi au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 42.000 lei. Totodată, în 20 de cazuri a fost dispusă şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, în cele mai multe cazuri pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Pe lângă contravenţiile constatate, poliţiştii au întocmit şi 10 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. În Sighetu Marmaţiei, Borşa, Budeşti şi Tg Lăpuş au fost depistaţi cinci conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice iar la Fărcaşa, Asuaju de Sus, Târgu Lăpuş şi Ieud, alte cinci persoane au fost depistate la volan fără a deţine permise de conducere.
Un echipaj de poliţie din Ulmeni a urmărit, sâmbătă seara, un autoturism al cărui conducător auto a ignorat semnalele regulamentare de oprire.
După aproximativ 8 km şi după ce conducătorul auto a fost somat să oprească, inclusiv prin folosirea armamentului din dotare, autoturismul a fost oprit în localitatea Arieşu de Câmp, în apropierea râului Someş.
Poliţiştii au identificat cele două persoane din autoturism respectiv doi tineri, din Gârdani: conducătorul auto, în vârstă de 30 de ani, şi pasagerul, în vârstă de 25 de ani.
În urma verificărilor, s-a constatat că, persoana de la volan avea permisul de conducere suspendat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv şi a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor de sânge.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei din Fărcaşa în vederea stabilirii provenienţei acestuia şi a legalităţii documentelor.
În cauză, s-a întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.