Centru integrat de comandă la Poliţia Locală Baia Mare

0
1353

Primarul Cherecheş doreşte eficienţă maximă pentru siguranţa cetăţenilor

La iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, întreaga activitate a Direcţiei Poliţiei Locale se va muta într-un sediu nou. Imobilul, pus la dispoziţia serviciului comunitar de către societatea Urbis, a fost renovat, zilele acestea urmând a fi dotat. Noul sediu este situat pe strada 8 Martie, vizavi de locaţia unde îşi desfăşoară activitatea societatea care se ocupă de transportul în comun pe raza municipiului Baia Mare.
În incinta noului sediu va fi realizat şi un centru integrat de comandă video prin care se va monitoriza fiecare obiectiv public al municipiului Baia Mare, dar şi străzile şi bulevardele.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Este o dorinţă a mea, dar în special a cetăţenilor ca poliţia locală să fie eficientă şi să combată tot ceea ce înseamnă lucruri care sunt de nedorit în municipiul Baia Mare. Din punctul meu de vedere acum Poliţia Locală are toate condiţiile create din perspectiva sediului în care să funcţioneze. Vom aduce aici şi centrul de monitorizare video, acel proiect de 800 de camere video în întreg oraşul pentru că va trebui în fiecare curte de bloc, la fiecare stradă sau intersecţie, fiecare loc de joacă, peste tot să avem monitorizarea video montată astfel încât să îi descurajăm pe cei care îşi bat joc de acest oraş, cei care nu respectă ordinea publică, cei care nu respectă lucrurile pe care le-am făcut în oraş din banii cetăţenilor”
Înainte de mutarea activităţii Poliţiei Locale, primarul Cătălin Cherecheş a făcut o vizită de verificare a lucrărilor efectuate la noul sediu. Cu această ocazie, primarul municipiului Baia Mare a arătat că îşi doreşte pe viitor mult mai multă eficienţă din partea angajaţilor Poliţiei Locale. Tocmai de aceea, cei care se ocupă de siguranţa cetăţenilor dar şi de menţinerea ordinii publice în municipiului Baia Mare vor avea parte şi de maşini, biciclete, armament dar şi echipament, astfel încât să poată fi prezenţi în orice zonă a oraşului.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Nu îmi mai doresc poliţişti locali pe care să îi găsesc dormind sau poliţişti locali care nu au ţinuta potrivită. Nu mai îmi doresc poliţişti locali care să vorbească nepotrivit cu cetăţenii. Din această perspectivă, noul şef al poliţiei locale, care va fi ales prin concurs public îmi doresc să impună rigoare şi să aducă un plus de imagine şi de eficienţă Poliţiei Locale. Vreau să văd până la sfârşitul anului o schimbare de mentalitate, de atitudine, de eficienţă a Poliţiei Locale. Nu o voi observa doar, ci o voi impune cu toată tăria”
Direcţia Poliţia Locală îşi va muta activitatea în noul sediu cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.