Verificări de pieţe

0
265
CD A19 / 6135 / Inspectorii Primariei sectorului 6, impreuna cu reprezentantii Politiei Economice, au efectuat, o razie in Piata Veteranilor, unde au surprins mai multi comercianti care furau la cintar. 17.01.2001 - Bucuresti Foto: Lucian Alecu © Mediafax Foto

În perioada 4-11 august 2017, Comisia de control stabilită de Prefectura Maramureş a verificat pieţele agroalimentare din Baia Mare.
Inspectorii au controlat 169 de producători agricoli dacă deţin atestat şi certificat de producător. Au fost aplicate 7 sancţiuni, din care două amenzi de 200 lei şi 5 avertismente, pentru neafişarea etichetelor la produsele agroalimentare. Poliţia Locală Baia Mare a aplicat 23 de avertismente, pentru lipsa vizei la certificatele de producător.
Sancţiunile contravenţionale prezentate în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de miercuri nu i-au mulţumit pe primarii prezenţi, care consideră că problemele cu care se confruntă producătorii agricoli sunt departe să fie rezolvate. Primarul comunei Recea, Octavian Pavel, a declarat: „Aş fi fost plăcut surprins dacă aceste verificări s-ar fi făcut la piaţa en-gros, la tarabe. Comercianţii de aici iau marfa de la ţărani, o fiscalizează şi o vând. Nu este posibil ca producătorii maramureşeni să fie puşi la colţ de cei din Satu Mare care invadează piaţa en-gros”.
Oficialii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură au arătat că legislaţia nu permite mai mult de atât, altfel ar exista riscul acţionării inspectorilor de stat în instanţă. (i.s.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.