Cu Paula Seling în 20 de ani minunaţi

0
626

Paula Seling este un artist complet, care emite blândeţe şi sinceritate. Prezenţă discretă, caldă şi primitoare, Paula ne trans­mite prin vocea şi prin muzica sa emoţie şi candoare. Ne uimeşte mereu cu ambitusul şi registrul său vocal, atingând acute cereşti. O prezenţă pe atât de misterioasă, o apărătoare fără margini a culturii româneşti.
Anul acesta, se împlinesc 20 de ani de când copila cu voce de aur a cucerit inimile publicului. Paula este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi. Este exemplu de seriozitate şi pasiune pusă în slujba muzicii.
La vârsta de 6 ani, Paula a început să studieze pianul la Şcoala de Arte din Baia Mare. Au urmat concursuri şi festivaluri la care a participat, a câştigat premii şi a dobândit experienţă şi încredere în sine. Prima ei participare a fost la concursul ,,Lira de Aur”, unde a obţinut locul al treilea. La Deva, a obţinut premiul I, iar un concurs din Sighetu Marmaţiei i-a adus Paulei marele premiu. În 1996, a câştigat trofeul ,,Aurelian Andreescu”, iar în 1997, Trofeul Mamaia, înregistrând şi primul ei album, ,,Only Love”.
În 2001 a fost desemnată cea mai bună voce feminină din România, iar în 2002, la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi, cea mai bună interpretă pop. Tot în 2002, Paula a câştigat trofeul Festivalului ”Cerbul de Aur”, cu o compoziţie proprie, ”Noapte caldă”. Îşi aminteşte cu drag şi amuzament momentul în care s-a aşezat la pian pentru a începe să cânte, iar acesta nu mai funcţiona. Credea că cel mai bun prieten al ei o va lăsa la greu, dar nu a fost aşa. Norocul a fost că Paula a avut ideea de a verifica dacă pianul este deschis, iar acest lucru a salvat-o…
Anul 2010 a fost cel mai important, deoarece ne-a reprezentat, împreună cu Ovi, la Concursul Internaţional Eurovision, de unde a venit acasă cu trofeul de bronz, făcându-ne mândri că suntem români.
În aceşti 20 de ani de carieră, Paula a demonstrat că este o artistă care ştie cu ce dar a fost înzestrată de Dumnezeu. A avut turnee în Turcia, Macedonia, Malta, Ungaria, Austria, Spania, Norvegia, SUA, Canada, Anglia şi a cântat în deschiderea celor mai mari artişti internaţionali precum: Joan Baez, Chick Corea, Ricky Martin, Mihael Bolton, Beyonce.
Paula a crezut în lecţia de încredere primită în copilărie de la părinţii ei. Acum, după 20 de ani, copila venită ca un dar minunat de la Dumnezeu, în ziua de Crăciun, dă muzicii o valoare de neimaginat.
Ana-Maria IANCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.