Rotary Vişeu de Sus – campanie de informare de Ziua Mondială a Diabetului

0
661

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile şi diabetul zaharat”, Clubul Rotary Vişeu de Sus s-a alăturat Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice într-o campanie având drept obiectiv informarea publicului în ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul diabetului gestaţional, precum şi sarcina la pacienta cu diabet.
Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost înfiinţată cu scopul de a contribui la creşterea continuă a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor săi, prin unirea eforturilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calităţii şi eficienţei actului medical, în beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din România. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutriţie din ţara noastră.
Clubul Rotary Vişeu de Sus şi-a propus ca, împreună cu Societatea de Diabet, să lupte împotriva diabetului zaharat şi a complicaţiilor provocate de această afecţiune, încurajând comunitatea locală din Vişeu de Sus şi din împrejurimi să adopte un stil de viaţă sănătos. Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii şi de a naşte copii cu malformaţii. ”Sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască, deşi aproape toţi se nasc cu ea, spunea Hipocrate. Dorinţa clubului nostru este ca, şi prin această campanie de conştientizare, să ne încurajăm comunitatea să-şi pre­ţuiască sănătatea” (Alexandru Machedon, pre­şedinte 2017-2018).
Acţiunea propusă de Clubul Rotary Vişeu de Sus s-a desfăşurat în data de 14 noiembrie în diverse locuri din oraş unde îşi desfăşoară activitatea sau care sunt frecventate de multe femei, scopul fiind acela de a oferi acces la informaţii unui număr cât mai mare şi unor categorii cât mai diverse de public ţintă. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.