USR s-a opus, puterea a votat!

0
390

Tema conferinţei de presă organizate joi de USR Maramureş a fost lupta dusă în plenul Camerei Deputaţilor pentru a bloca adoptarea legilor justiţiei.
„USR a înaintat un armistiţiu şi a propus să se amâne discutarea acestor modificări legislative până în luna ianuarie sau spre sfârşitul acestei luni. Din păcate, cei de la PSD-ALDE nu au înţeles să răspundă acestui demers şi au grăbit adoptarea legilor. Pe lângă modificarea statutului magistraţilor, au încercat să adopte o modificare şi la Legea 176/2010 privind încercarea de a salva 5 parlamentari din coaliţia PSD-ALDE care au fost condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate sau conflict de interese”, a declarat Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş.
În încercarea de a amâna votarea legii, deputaţii USR au mers pe rând la tribună şi au cerut modificarea ordinii de zi. De fiecare dată, majoritatea PSD-ALDE a votat împotrivă. Deputaţii coaliţiei majoritare au decis sistarea dezbaterilor şi au început să voteze articolele modificate din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, fără a permite opoziţiei să îşi susţină amendamentele: „USR a militat tot timpul împotriva realizării acestor modificări. Pentru a întârzia adoptarea legii, aşa cum s-a văzut, i-am obligat pe cei de la coaliţia PSD-ALDE, conform procedurilor parlamentare, să ia în considerare toate amendamentele depuse pentru această lege, respectiv 700 de amendamente care au trebuit votate amendament cu amendament astfel reuşind să îi întârziem, la un moment dat chiar să îi irităm şi să îi exasperăm. Unii dintre ei chiar au ajuns să apeleze la jigniri şi atacuri la persoană împotriva colegilor noştri, în interiorul clădirii Parlamentului, ceea ce până acum nu s-a mai întâmplat”, a mai explicat preşedintele USR Maramureş, Dan Ivan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.