Cercul pedagogic al învăţătorilor din Chioar

0
681

Joi, 14 decembrie 2017, după orele de curs, la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” din comuna Valea Chioarului a avut loc Cercul pedagogic al învăţătorilor din zona Şomcuta Mare, responsabil de cerc fiind prof. înv. primar Codruţa Tămaş. A fost prezentată tema „Formarea competenţelor de bază, scris/citit/calcul matematic, prin abordarea diferenţiată a conţinuturilor în activitatea didactică la ciclul primar”.
După primirea invitaţilor, inclusiv de către primarul Ioan Sorin Burde şi directoarea şcolii, prof. Mineta Marton, a urmat o lecţie demonstrativă la clasele II-III (simultan), susţinută de profesoara de învăţământ primar Monica Anca Pişcoran, şi a fost prezentat un referat pe aceeaşi temă, susţinut de prof. Ana Sanda Dod. A fost citit mesajul adresat cadrelor didactice de inspectoarea şcolară pentru învăţământ primar şi şcoli particulare, prof. Onorica Dorca, şi a fost un material informativ primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş privind Platforma RED (Resurse Educaţionale Deschise), din care am reţinut că „educaţia numai atunci este eficace când tratează pe fiecare conform cu natura sa şi când dă fiecăruia hrana mintală de care el are nevoie” (P. Ştefănescu Goangă).
A urmat analiza lecţiei şi dezbateri pe această temă şi s-a colindat, aşa cum este bine în această perioadă a anului. Următoarea întâlnire a învăţătorilor, în semestrul II, va avea loc la Şcoala Gimnazială Satulung, structura Pribileşti. (G.D.L.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.