Colind la Biserica Înălţarea Domnului

0
411

Sub acest titlu, în noua Biserică ortodoxă română „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş, gătită pentru acest eveniment de preotul paroh şi protopop dr. Florin Stan, s-a desfăşurat un concert-spectacol de colinde laice şi religioase.
În faţa sfîntului altar, cu lumînări aprinse, în prezenţa unei asistenţe numeroase, s-au perindat 13 cete de colindători din Ţara Lăpuşului şi Ţara Chioarului, însumînd 480 de colindători, organizaţi de prof. Mariana Pop.
Dintre cei mai mici colindători, s-au remarcat cei de la Grădiniţa cu program prelungit din Tg. Lăpuş, prof. instructor Melania Filip, şi cei de la Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă, prof. coordonatori Nicoleta Tancu şi Ioan Şleam. Un punct forte a fost evoluţia cetei de colindători de la Liceul Teoretic “Petru Rareş” din Tg. Lăpuş, prof. instructor preotul Andrei Baboşan – cu colindele “Am plecat să colindăm” şi ,,Noi umblăm a colinda”.
Au venit la microfon elevii-colindători ai Şcolii Gimnaziale din comuna Coroieni, prof. instructor Irina Zubaşcu, apoi ceata de colindători de la Şcoala Gimnazială din comuna Cerneşti, prof. Haristina Boer. Colindătorii elevi de la Şcoala Gimnazială din comuna Lăpuş s-au prezentat într-un mod mai aparte, cu solo voce eleva Victoria Petrenciuc. Colinde specific zonei au prezentat cetele de colindători de la Şcolile Gimnaziale “Ben Corlaciu”, prof. Eugenia Buda, din Groşii Ţibleşului, şi “Florea Mureşanu” din Suciu de Sus, prof. Valeria Pop.
Au venit elevii de la Şcoala Gimnazială din satul Rogoz, prof. Mariana Şanta şi preotul Ioan Hojda, precum şi de la Şcoala “Nicolae Steinhardt” din satul Rohia, prof. Natalia Pop şi Doina Văsuţ. Au încheiat concertul de colinde colindătorii de la Liceul Teoretic ”Petru Rareş”, prof. Mariana Pop.
În final, organizatorii le-au oferit daruri de Crăciun tuturor participanţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.