Psihologii au stabilit: caracteristicile pe baza cărora recunoşti un pedofil

0
2238

Pedofilia este o tulburare psihiatrică potrivit căreia un adult sau un adolescent este atras sexual de copii mici. Potrivit Thoughtco.com, pedofilul poate fi orice om: tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, educat sau needucat, de orice rasă, cu serviciu sau fără. Cu toate acestea, pedofilii prezintă, de cele mai multe ori, câteva caracteristici comune. Cunoscând aceste caracteristici şi observând un anumit comportament, putem să tragem nişte semne de alarmă atunci când ceva ni se pare suspect.

Caracteristicile unui pedofil

În majoritatea cazurilor, pedofilul e cineva pe care copilul îl cunoaşte fie de la şcoală, fie prin intermediul altor circumstanţe. Poate fi un vecin, un antrenor, o bonă sau un cleric. De asemenea, poate fi un membru al familiei: mama, tatăl, bunica, bunicul, mătuşa, unchiul, verişorul, părintele vitreg. Alte caracteristici ar putea fi: De cele mai multe ori pedofilul este bărbat şi are peste 30 de ani; Nu este într-o relaţie stabilă cu cineva de sex opus; Are puţini prieteni de vârsta lui; Dacă e căsătorit, relaţia e bazată mai mult pe sentimente de prietenie şi lipsită de relaţii sexuale la începuturile ei; Are perioade de timp fără serviciu, lucru ce poate indica concedierea din motive îndoielnice sau din cauză că a stat la închisoare; De cele mai multe ori, se poartă cu copiii ca şi când ar fi adulţi.

Pedofililor le plac activităţile specifice copiilor

De multe ori, aceştia sunt fascinaţi de copii şi activităţile specifice lor, preferându-le în detrimentul celor specifice adulţilor. Limbajul folosit de aceştia când se referă la copii conţine, de cele mai multe ori, termeni ca: inocent, ceresc, divin, pur. Este un limbaj un pic nepotrivit şi exagerat. Pasiunile lor sunt copilăreşti, cum ar fi de exemplu colecţionarea unor jucării populare foarte scumpe, construirea de avioane sau maşini.

Pedofilii preferă copiii mai aproape de vârsta pubertăţii

Pedofilii urmăresc copiii dintr-o anumită categorie de vârstă. Unii preferă copiii mai mici, alţii preferă pe unii mai mari. Pedofilul are o cameră special decorată ca pentru un copil cu scopul de a ademeni, a seduce un copil cu o anume vârstă şi de un anume sex. Mulţi pedofili preferă, de cele mai multe ori, copii care sunt mai aproape de vârsta pubertăţii pentru că nu au avut experienţe sexuale, dar sunt curioşi să afle despre relaţia sexuală.

Pedofilii au locul de muncă în preajma copiilor

Locul de muncă al unui pedofil, de cele mai multe ori, va fi unul care presupune a avea un contact zilnic cu copiii. Dacă nu are un astfel de loc de muncă, atunci se va oferi ca voluntar, cum ar fi ca antrenor, să dea meditaţii sau căutând acea oportunitate care îi oferă posibilitatea de a petrece timp cu un copil fără a fi supravegheat.
Pedofilul caută acei copii care fie sunt timizi, cu anumite handicapuri, retraşi sau cei care provin din familii cu probleme. Îi copleşeşte cu atenţii, cadouri, promiţându-le că îi va duce la grădina zoologică, concerte, plajă sau locuri asemănătoare.
Pedofilii sunt maeştri ai manipulării, căutând înainte de toate să se împrietenească cu acei copii cu probleme, ajutându-i să aibă o părere mai bună despre ei înşişi. ”Eşti special” sau ”eşti matur” este ceea ce ar putea să-i spună copilului, apelând în felul acesta la nevoia copilului de a fi ascultat şi înţeles. După care va apela la activităţi cu conţinut sexual cum ar fi vizionarea unui film pentru adulţi sau a unor poze de acest gen. Le va oferi băuturi alcoolice sau droguri pentru a nu se putea împotrivi anumitor activităţi sau pentru a nu ţine minte ce s-a întâmplat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.