Combaterea contrabandei cu tutun

0
205

– 6 dosare penale şi 300 de pachete cu ţigări confiscate –

Poliţiştii maramureşeni au fost prezenţi, luni, atât în trafic cât şi în trenurile de călători, pentru a desfăşura activităţi menite să prevină şi să combată contrabanda cu tutun. De asemenea, au fost efectuate controale şi la locuinţa unei persoane, bănuită că desfăşoară astfel de activităţi infracţionale. Au fost întocmite 6 dosare penale şi au fost confiscate aproape 300 pachete cu ţigări.
• Luni seara, la ora 21.30, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică din Sighetu Marmaţiei au oprit pentru verificări un autoturism, care se deplasa pe strada Nicolae Titulescu. La volanul maşinii a fost identificat un băimărean, de 28 de ani, şi doi tineri, de 20, respectiv 22 de ani, în calitate de pasageri. În urma controlului corporal efectuat, poliţiştii au găsit 95 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale. Ţigările au fost confiscate iar tinerii sunt acum cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
• Activităţi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun au fost desfăşurate şi de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş. În urma unei percheziţii domiciliare, efectuate la domiciliul unei femei, de 46 de ani, din Handalu Ilbei, aceştia au găsit 100 pachete cu ţigări, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă. Femeia este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
• Poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi, care au desfăşurat activităţi în trenul care circulă pe relaţia Valea Vişeului – Vişeu de Jos, au identificat doi tineri, de 22 şi 27 de ani, ambii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care aveau asupra lor 80 pachete cu ţigări de contrabandă. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Un alt tânăr, de 28 de ani, din Repedea, care circula cu acelaşi tren şi care avea 8 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.