Percheziţii • Două persoane, bănuite de contrabandă, au fost reţinute

0
163

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut două persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi infracţionale de contrabandă şi au confiscat 10.000 de ţigarete şi înscrisuri, în urma a trei percheziţii domiciliare.
Marţi, 13 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare ilicită a produselor din tutun. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.
Au fost vizaţi o femeie, de 34 de ani, şi un bărbat, de 37 de ani, ambii domiciliaţi în Baia Mare, bănuiţi că, în perioada 5 februarie – 13 martie, ar fi comercializat pe străzile şi în pieţele de pe raza municipiului ţigări de contrabandă.
Percheziţiile au fost realizate la imobile din municipiul Baia Mare şi din oraşul Baia Sprie. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 10.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 6.000 lei, şi înscrisuri de natură a proba activitatea comercială ilicită cu produse din contrabandă.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea celor două persoane urmând ca acestea să fie prezentate Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerii acestora la răspundere penală.

3 poliţişti vor participa la campionatul de tenis de masă

În perioada 26 – 31 martie, în Constanţa, se va desfăşura etapa finală a campionatului de TENIS DE MASĂ al Ministerului Afacerilor Interne. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş va fi reprezentat de trei poliţişti cu abilităţi sportive de excepţie.
Comisar Dobra Ion Daniel, subinspector Pop Fabian şi agent principal Bella Violeta Panseluţa au demonstrat că sunt cei mai buni la tenis de masă în cadrul competiţiei organizate săptămâna trecută, la nivelul judeţului, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Ordine publică • Poliţiştii au verificat legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice

Marţi, 13 martie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei din Borşa, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate. De asemenea, s-a avut în vedere şi îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie, fiind verificată şi media timpilor de reacţie a echipajelor dispeceratelor de monitorizare pentru obiectivele verificate.
În urma controalelor efectuate la obiective de pe raza municipiului Baia Mare şi oraşului Borşa, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 333/2003 şi HG 301/2012, valoarea amenzilor fiind de 11.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.