Cinci căpriori redaţi pădurii

0
201

Joi, 29 martie 2018, în locul numit Valea Iederii, comuna Suciu de Sus, într-un spaţiu cu pomi fructiferi, lîngă pădurea de brad şi molid, locuieşte baciul Ioan Mureşan, ajuns la 89 de ani. În curtea sa, într-un ţarc împrejmuit cu gard înalt, au fost crescuţi peste iarnă patru pui de căprioară, care au păscut iarbă, au primit fîn, mălai, pîine uscată. Cele patru vietăţi ale pădurii s-au aflat în custodia Asociaţiei de vînătoare „Breaza” din Suciu de Sus, după ce au fost confiscate de la un cetăţean din Suciu de Jos (le găsise, cică, în pădure) şi predate baciului Ioan Mureşan spre îngrijire.
Inginerul silvic Mircea Mureşan, directorul Fondului de vînătoare Breaza-Pereac, ne spune: „Azi, 29 martie 2018, am procedat la punerea în libertate a celor cinci căpriori pe care i-am avut în custodie încă de anul trecut, din 23 august 2017. Aceste exemplare au fost găsite acasă la o persoană nesăbuită, care le-a crescut în captivitate, pentru a le sacrifica. Procuratura Maramureş ne-a predat Decizia de custodie şi aşa iezii, ajunşi căpriori, acum sînt capabili să ia în piept pădurile şi sînt eliberaţi”.
În momentul plecării căpriorilor din ţarcul lor (am fost de faţă), se aflau acolo şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei comunei Suciu de Sus (Ioana Vele şi Emanuel Vele) şi paznicul de vînătoare Valer Demian. Despărţirea de căpriori a fost emoţionantă, cu regrete din partea gazdelor, Ioan şi Mircea Mureşan, tată şi fiu, amîndoi vînători.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.