80 familii ajutate de Paşti în Parohia „Naşterea Domnului” din Baia Mare

0
141

Ca în fiecare an, de sfintele sărbători pascale, biserica „Naşterea Domnului” din Baia Mare vine în ajutorul celor aflaţi în nevoie. În Miercurea Mare, 4 aprilie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în cadrul acţiunii social-filantropice „Sărbători pascale îmbelşugate”, ediţia a VIII-a, la biserica băimăreană s-au adunat consilierii parohiali, femeile din cadrul Comitetului de femei şi alţi credincioşi cu inimă bună, care, în frunte cu părintele paroh dr. Vasile Augustin, au pregătit şi, apoi, distribuit 80 pachete cu alimente, în valoare de 80 lei fiecare, familiilor din cuprinsul parohiei aflate în impas financiar.
„Anul acesta, credincioşii parohiei noastre au fost mai darnici decât la ediţiile trecute. În fiecare coş pascal distribuit nevoiaşilor au fost aşezate, pe lângă făină, zahăr, ulei, orez şi conserve, câte un jambon, un caşcaval, paste făinoase şi o păscuţă, care să facă mai îmbelşugată masa celor 80 familii nevoiaşe din parohia noastră şi împrejurimi. Bucuria Învierii Domnului se manifestă şi prin ajutorul social-filantropic, pentru că prin mâna întinsă celui aflat în nevoi Îl lăsăm pe Iisus să intre în inimile noastre”, a precizat pr. dr. Vasile Augustin, paroh şi Vicar Eparhial Administrativ al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.
Bunurile alimentare gestionate la biserică au fost donate, încă de la începutul postului, de către comunitatea de credincioşi a lăcaşului de cult, care a înţeles pe deplin că toată învăţătura dumnezeiască a Bisericii stă în iubirea de Dumnezeu şi în iubirea aproapelui. O iubire ce presupune determinare, sacrificiu şi consecvenţă, dar care izvorăşte pace, împlinire şi fericire nemăsurate, atât de rar întâlnite în ziua de astăzi.
Ionuţ BABICI-BUDA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.