Deputatul Adrian Todoran – PMP: „Am votat împotriva Legilor Justiţiei şi favorizării infractorilor!”

0
114

Îndelung dezbătute, modificările aduse Codului de Procedură Penală au trecut de votul Camerei Deputaţilor, însă criticile aduse nu contenesc. Aflat în opoziţie, deputatul PMP Adrian Todoran contestă schimbările aduse legii şi afirmă că în spate se află interese politice menite a face viaţa infractorilor mai uşoară.
„Clanul condus de Liviu Dragnea are un singur scop. Să îi scape de puşcărie pe cei care încalcă flagrant legea. Aşa au conceput iniţiatorii proiectului modul în care să arate noul Cod, încât e clar cine are de câştigat.
În primul rând, Dragnea. Acum, el poate cere revizuirea hotărârii prin care a fost condamnat, pentru că ea nu a fost semnată de judecătorul ce a soluţionat dosarul, pentru că s-a pensionat.
Pedofilii, violatorii şi alţi ciminali vor scăpa basma curată, în ciuda faptului că au fost filmaţi cu telefonul sau camerele de supraveghere. Dacă nu sunt alte probe, adio condamnare!
De asemenea, inculpaţii vor putea participa la audierea victimelor. Imaginaţi-vă că un violator sau un pedofil este pus la aceeaşi masă cu persoana abuzată. Oare câte victime îşi vor mai menţine şi susţine plângerea, fiind puse în faţa unei intimidări şi presiuni făcute pentru a ceda psihic?
O altă aberaţie o constituie faptul că urmărirea penală poate dura maximum un an. Nu contează câte expertize trebuie făcute, câte persoane trebuie audiate, cât e de complex dosarul, cât trebuie să muncească procurorul pentru finalizarea cauzei, termenul maxim pe care îl are la dispoziţie este de un an. La câţi procurori sunt, numărul mare de infractori face imposibilă respectarea termenului, cele mai multe dosare urmând a fi clasate. Şi scapă cine poate.
Evident, m-am opus acestor măsuri venite în sprijinul infractorilor. Coaliţia Puterii şi-a facut datoria, protejându-şi penalii pe care îi are. Clasa politică, şi nu numai, trebuie curăţată de infractori”, a declarat deputatul PMP Maramureş, Adrian Todoran.
Modificările aduse Codului de Procedură Penală au fost votate cu 175 voturi „pentru” şi 78 „împotrivă”. Toate amendamentele opoziţiei au fost respinse. Modificările aduse vor fi contestate la Curtea Constituţională.
Cătălin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.