Cazare gratuită pentru părinţii care vin cu copiii pentru evaluare sau internare în Cluj-Napoca

0
324

Familiile cu o situaţie materială precară se vor putea caza gratuit într-un centru special amenajat, atunci când ajung în Cluj-Napoca pentru evaluarea sau internarea copilului bolnav.
Asociaţia Life Education for All oferă, prin proiectul „Acasă”, cazare gratuită pentru părinţii cu venituri modeste care ajung în Cluj-Napoca cu copiii la evaluare sau internare. Locuinţa poate găzdui şase copii, de aceea este nevoie de programare prealabilă. Anual, la spitalele din Cluj-Napoca ajung circa 30.000 de copii. Aproape 40% sunt cazuri de recuperare (bolnavi cronic), iar 60% sunt cazuri diverse de operaţii: neoplasme, neurofibromatoză, afecţiuni neuropsihice, diferite operaţii de transplant, insuficienţă renală, cardiacă sau respiratorie, malformaţii congenitale etc. 25% dintre aceştia locuiesc la distanţe mari de Cluj-Napoca şi mulţi dintre ei fac parte din familii foarte sărace sau aflate la limita sărăciei. Majoritatea părinţilor nu-şi permit financiar să stea în chirie sau la hotel pe durata spitalizării copilului, astfel încât aceştia dorm pe scaune în saloanele unde sunt internaţi copiii lor sau chiar în acelaşi pat cu copiii lor.
Asociaţia Life Education for All a derulat până acum trei proiecte destinate copiilor bolnavi internaţi în spitalele din Cluj: „Sunet pentru Sănătatea Copiilor”, prin care a dotat saloanele de copii bolnavi cronic cu audioteci (în şase spitale din Cluj şi trei spitale din Baia Mare, Alba Iulia şi Oradea) şi a pictat două clinici de pediatrie, a transformat curţile clinicilor Pediatrie 3 şi Psihiatrie Pediatrică, în grădini terapeutice şi locuri de joacă pentru copii şi derulează de un an, săptămânal, trei ateliere de art-terapie pentru copiii internaţi la oncologie, nefrologie şi psihiatrie pediatrică. Cei care doresc să obţină detalii în legătură cu acest proiect, pot contacta Asociaţia, printr-un formular pus la dispoziţie pe site-ul Asociaţiei Email: office@lifeeducationforall.org.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.