21.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
278

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 21.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
• Miercuri, 11 iulie, în jurul orei 20.40, un echipaj al poliţiei de frontieră din Negreşti-Oaş a observat mai multe persoane, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.
S-a acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autorităţile ucrainene în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.
În urma cercetării zo­nei, poliţiştii de frontieră au descoperit 36 de colete, care conţineau 18.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 210.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate.
• Şi poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.100 lei.
Ţigările au fost confiscate iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Trei cetăţeni indieni, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Brodina – judeţul Suceava au depistat trei cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani, în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.