Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier

0
289

– amenzi de peste 11.000 lei şi 5 certificate de înmatriculare retrase
– două dosare penale pentru conducere fără permis –

Poliţiştii maramureşeni au organizat trei acţiuni pentru creşterea siguranţei în trafic. Activităţile desfăşurate au vizat prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea principalelor cauze generatoare de incidente în trafic. Au fost oprite pentru verificări mai multe autovehicule care se deplasau pe DN 1C Recea – Lăpuşel, pe raza comunelor Ocna Şugatag şi Copalnic Mănăştur şi a oraşului Târgu Lăpuş. Unele activităţi s-au derulat împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Maramureş.
Bilanţul controalelor şi verificărilor s-au concretizat în aplicarea a 41 de sancţiuni contravenţionale. Şoferii care au depăşit regimul legal de viteză, nu au utilizat centura de siguranţă, au folosit telefonul mobil în timp ce conduceau sau au încălcat alte norme rutiere au fost amendaţi cu peste 11.000 lei. Ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a 5 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au întocmit două dosare penale, ambele pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Este vorba de un tânăr, de 19 ani, depistat de poliţiştii din Ulmeni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza oraşului şi de un băimărean, tot de 19 ani, care a provocat un accident de circulaţie pe raza municipiului, în urma căruia trei autovehicule au fost avariate. Întrucât cei doi tineri nu aveau drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au întocmit dosare penale şi la finalizarea cercetărilor vor propune măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.