Combaterea delictelor silvice • Poliţiştii au confiscat peste 200 mc lemn, în valoare de 70.000 lei

0
188

– 6 amenzi contravenţionale în valoare de 23.000 lei –

Poliţişti, reprezentanţi silvici şi jandarmi au acţionat pentru protejarea fondului forestier, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care comit ilegalităţi în domeniul silvic. Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2010, în valoare totală de 23.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 218,33 mc materiale lemnoase.
În perioada 12 – 15 iulie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Activităţile, care au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei, Borşa, Târgu Lăpuş şi Suciu de Sus.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat nereguli la două societăţi comerciale, cu sediul social în Săliştea de Sus şi Groşii Ţibleşului, şi pentru că nu deţineau documente legale de provenienţă, cele două societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 21.000 lei, iar ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea a 216 mc material lemnos. Valoarea lemnului confiscat este de aproximativ 70.000 lei.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat, din Borşa, care transporta ilegal 2 mc lemn. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 2.000 lei iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.