Activitate cu probleme la Biroul Vamal Maramureş

0
700

Sincope în activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureş. Oficialii Biroului Vamal de Interior Maramureş au semnalat în ultima şedinţă de Colegiu Prefectural că se confruntă cu mai multe probleme care fac dificilă funcţionarea instituţiei în bune condiţii. Astfel, unele compartimente sunt descoperite, din cauza lipsei de personal. Nici pregătirea profesională a angajaţilor biroului nu se poate derula aşa cum ar trebui din mai multe motive.
“În urma reorganizării Autorităţii Naţionale a vămilor în Direcţia Generală a Vămilor, fără personalitate juridică, a fost redus o parte din personalul instituţiei, rămânând deficitare unele compartimente, ceea ce a dus şi duce la imposibilitatea îndeplinirii eficiente a tuturor atribuţiilor Biroului nostru vamal în acest domeniu şi la imposibilitatea participării întregului personal operativ la programele de instruire şi pregătire profesională organizate la nivel naţional sau regional. O mare problemă o constituie încă numărul insuficient de programe de instruire şi pregătire profesională susţinute de specialişti în domenii precum: operaţiunile vamale, mişcarea produselor accizabile şi activitatea de Analiză şi Risc”, precizează şeful instituţiei, Florin Moldovan.
În acelaşi raport se precizează că în cadrul biroului nu a existat o fluctuaţie semnificativă a personalului operativ, cu excepţia ieşirii la pensie a fostului şef, Teodor Lupuţi, a concediilor legale de odihnă sau boală. În plus, au fost detaşaţi temporar o casieră şi un lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport, ca urmare a suspendării activităţii acestui birou în urma investiţiilor de la aeroport.
Pe de altă parte, Florin Moldovan a mai arătat că în continuare se constată deficienţe şi în privinţa lipsei tehnicii speciale şi moderne de căutare din dotare, a echipamentelor individuale de muncă, precum şi a tehnicii informatice de vârf, “absolut indispensabile unei activităţi de control vamal modern şi eficient. Doar Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Baia Mare a fost dotat cu un aparat de detectare a explozibililor şi a drogurilor”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.