Şcoala de Vară ARE 2018 şi-a deschis oficial porţile

0
138

Oficialităţile judeţene şi locale, alături de oficialii Adunării Regiunilor Europei, au dat startul manifestărilor din cadrul Academiei de Vară ARE 2018. Deschiderea oficială a acestui eveniment internaţional s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gabriel Zetea, a vicepreşedintelui Doru Ioan Dăncuş, a preşedintelui Academiei de Vară AER Rune Fredriksen şi a primarului Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş. De asemenea, vicepreşedintele AER, Nina Björby a declarat deschis evenimentul Summer Academy ARE 2018.

„Este o mare onoare să mă aflu aici şi este o mare oportunitate pentru mine să deschid Academia de Vară AER. Fără Maramureş şi incredibilele locaţii pe care le oferă, această întâlnire ar fi fost fizic imposibilă. Organizatorii merită un mare rând de aplauze, chiar dacă evenimentul nu a început în totalitate. Nu uitaţi, cultura pe care o construim azi va fi moştenirea culturală de mâine. Sunt mândră că AER continuă să organizeze Academia de Vară. Împreună vom încerca să construim o lume mai bună în ciuda micilor obstacole pe care le vom întâlni în calea noastră. Însă trebuie să îmi promiteţi trei lucruri: să aveţi grijă de voi, să nu lăsaţi pe nimeni în spate şi să nu uitaţi să vă distraţi. Declar, acum, oficial, începutul Academiei de Vară în Maramureş”, a transmis Nina Björby, vicepreşedintele AER.
Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea, s-a arătat încântat de faptul că judeţul Maramureş găzduieşte anul acesta un eveniment care are un caracter internaţional şi a declarat că apreciază mult deschiderea organizaţiei Adunării Regiunilor Europei pentru desfăşurarea acestuia în judeţul nostru.
Participanţii înscrişi la Academia de Vară au asistat, pe parcursul primei zile, la sesiunea plenară despre politici culturale la nivel european şi naţional şi rute culturale europene, prezentate de Virgil Niţulescu de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, respectiv Steliana Cojocariu din cadrul Ministerului Turismului. De asemenea, au admirat momentele artistice susţinute de un tânăr artist participant al Naţional Youth Arts Festival din Norvegia. A ur­mat o serie de workshopuri despre ceea ce aduce în prim-plan bogata moştenire culturală a Maramureşului şi modul în care poate fi pusă în valoare, pentru a stimula dezvoltarea regională şi proiectele judeţului. În completarea programului, oaspeţii vor vizita Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare, Turnul lui Ştefan şi Bastionul Măcelarilor. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.