Lemne confiscate şi şoferi amendaţi

0
78

În cadrul acţiunilor organizate, joi, pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii au identificat trei conducători auto care transportau material lemnos fără a avea avize de însoţire sau documente de provenienţă.
Conducătorii auto identificaţi în trafic, în localităţile Vişeu de Sus, Petrova şi Suciu de Sus, au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale în domeniu, cu amenzi între 5.000 şi 6.000 lei. Totodată, materialul lemnos, de esenţă fag, transportat de aceştia, în cantitate de aproximativ 23 mc, a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice arondate zonelor respective.

Reţinut pentru 24 de ore pentru furtul a 2.500 lei

Joi după-amiază, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi de către administratorul unui magazin, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras suma de aproximativ 2.500 lei, de sub o tejghea din incinta magazinului.
Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin, şi prezentată de mass-media, persoana bănuită de comiterea furtului a fost repede identificată de cetăţeni.
Este vorba despre un tânăr, de 32 de ani, din Baia Mare. Acesta a fost preluat de pe stradă de doi bărbaţi cu spirit civic care l-au dus la poliţie. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În Baia Mare: Furturi din auto soluţionate de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Una dintre ele a fost reţinută pentru 24 de ore.
De la începutul acestei luni, Poliţia municipiului Baia Marea fost sesizată cu privire la comiterea unor furturi din autoturisme comise prin spargerea geamurilor portierelor. Concomitent cu activităţile de cercetare şi investigare a faptelor sesizate, poliţiştii băimăreni au demarat şi acţiuni preventive stradale de informare a posesorilor de autoturisme despre aceste cazuri.
Trei dintre furturile sesizate au fost soluţionate de poliţişti prin identificarea autorilor şi recuperarea parţială a prejudiciului creat. Cercetările efectuate de poliţişti au relevat faptul că bănuiţi de comiterea faptelor sunt doi băimăreni: un mi­nor, de 16 ani, şi un bărbat, de 36 de ani. Aceştia au sustras, din trei autovehicule parcate pe străzile Rachetei, Florilor şi Universităţii, un laptop şi câte o geantă, în care proprietarii aveau diferite sume de bani şi documente personale.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.
Poliţia reaminteşte posesorilor de autoturisme să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte care atrag interesul infractorilor, de genul poşetelor, borsetelor, genţilor etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.