Poezie românească din 3 ţări

0
155

La finele lunii precedente, în incinta Centrului de Informare al României la Solotvino, la iniţiativa primăriei din localitate şi a asociaţiilor ”Nadia/Speranţa” prin Mihai Tocar şi ”Maramureş-Solotvino” prin Anica Bococi, a fost organizată o seară de poezie românească în cadrul celei de-a 48-a ediţii a ”Festivalului Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei” (27-29 septembrie 2018).
Au adresat aprecieri dl. Gheorghe Uhali, primarul oraşului Slatina (Solotvino) şi consulul României la Solotvino, dl Gabriel Nicola care a propus organizatorilor înscrierea permanentă a “etapei Solotvino” în calendarul anual al Festivalului, noul Centru de Informare al României inaugurat în august, în dreapta Tisei, reprezentând locaţia ideală pentru astfel de evenimente. Întâlnirea literară a fost moderată de conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea şi prof. dr. Ioan Dorel Todea, directorul Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei. Au contribuit la reuşita seară de poezie: Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, distins cu marele premiu “Nichita Stănescu” al Serilor de poezie “Nichita Stănescu” de la Deseşti, Ediţia 40 din 2018, poetul basarabean Nicolae Spătaru, poeţii maramureşeni Ileana Ne­meş, Nina Hoza, Lucian Perţa şi Ion Petrovai din stânga Tisei, precum şi Anuţa Şiman din Apşa de Mijloc, Transcarpatia. Momentele muzicale au fost susţinute de cantautorul sighetean Gheorghe Şteţca. Seara de poezie s-a încheiat cu poeme recitate de elevii de la Liceul “Mihai Eminescu” din Solotvino şi şcolile de gradele I-III cu predare în limba română din Apşa de Mijloc şi Solotvino (Şcoala Generală – Medie nr. 2), a căror prestaţie a fost extrem de apreciată şi îndelung aplaudată de cei prezenţi.
Consulatul României la Solotvino şi dl consul Gabriel Nicola doreşte să mulţumească şi pe această cale organizatorilor evenimentului, tuturor participanţilor, dar în mod deosebit cadrelor didactice şi elevilor din şcolile româneşti din Transcarpatia care au participat la acest eveniment şi au încântat cu performanţele lor recitative, chiar actoriceşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.