Parteneriat şcolar internaţional între România şi Bulgaria

0
169

• Liceul Tehnologic Vişeu de Sus – Friedrich Schiller Schule Ruse

În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2018, Liceul Tehnologic Vişeu de Sus este gazda proiectului internaţional ,,Interculturalitate în contextul european”, un amplu parteneriat, care reuneşte elevii Liceului Tehnologic Vişeu de Sus, România, coordonaţi de director prof. Ciolpan Gabriela Letiţia şi director adjunct prof. Zavaczki Otilia şi elevii de la Friedrich Schiller Schule Ruse, Bulgaria, coordonaţi de director Iskra Dimitrova Ivanova şi director adjunct prof. Pepa Nenova Balkova având ca scop informarea, conştientizarea şi educarea acestora cu privire la importanţa lecturii, a elaborării de creaţii şi a comunicării în limba germană, pentru o mai bună înţelegere a valorilor celor două naţionalităţi şi a zonelor în care locuiesc.
După prezentările reciproce, partenerii bulgari au participat la activităţi interactive cu impact, prin care au aflat despre tradiţiile şi obiceiurile comunităţii Vişeu de Sus, au vizitat principalele obiective turistice, cultural-spirituale locale, cât şi ale Maramureşului istoric.
Acţiunile proiectului au surprins prin inedit, organizare, specific local, ritm, culoare fiind coordonate de prof. Ciolpan Gabriela Letiţia, prof. Zavaczki Otilia, prof. Coman Ana Ritta, prof. Zavaczki Horst, prof. Tomulea Monica, prof. Deac Iulia.
Călătoria cu Mocăniţa pe Valea Vaserului a fost o încântare pentru toţi participanţii, care va rămâne o amintire vie în sufletele tuturor…sau o sursă de inspiraţie pentru a scrie o poveste de o zi.
prof. Gabriela Letiţia Ciolpan

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.