Târgul de Crăciun 2018 în Piaţa Libertăţii

0
300

Miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare s-au aflat 36 proiecte de hotărâri. Au fost prezenţi toţi cei 23 de consilieri. Iată câteva dintre proiectele, care prezintă interes pentru comunitatea băimăreană, şi care au fost aprobate de consilieri.
• S-a aprobat execuţia bugetelor municipiului Baia Mare, aferente trimestrului III 2018, şi rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pentru anul 2018 a Ocolului Silvic Municipal Baia Mare.
• Consilierii au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare parc public cu locuri de joacă – Str. Colonia Topitorilor”. Valoarea totală a proiectului este de 3.718.530 lei +TVA = 4.425.050 lei, din care valoarea lucrărilor C+M este de 2.738.640 lei +TVA= 3.258.980 lei. Suprafaţa – 15.050 mp. Durata de realizare a investiţiei – 12 luni.
• În perioada 30 noiembrie 2018 – 14 ianuarie 2019 se va organiza „Târgul de Crăciun 2018”, în Piaţa Libertăţii (Centrul Vechi).
S-a aprobat utilizarea temporară a locurilor publice de către agenţii economici / asociaţii şi fundaţii / alte entităţi cu sau fără personalitate juridică, cu condiţia ca aceştia să utilizeze în desfăşurarea activităţii căsuţe de lemn sau alte structuri de vânzare din lemn avizate de Comisia de Arhitectură şi Estetică Urbană sau să utilizeze căsuţe puse la dispoziţie de către municipalitate.
Taxele de utilizare temporară a locurilor publice sunt următoarele:
– 20 lei/perioadă/mp – pentru închirierea terenului în suprafaţă de minim 10 mp, până la 20 mp, respectiv 10 lei/mp – pentru suprafeţe mai mari de 20 mp, pentru activitatea de alimentaţie publică, desfacerea produselor de artizanat, produselor alimentare şi produse industriale de sezon
– 5 lei/perioadă/mp – pentru închirierea terenului în suprafaţă de minim 10 mp maxim 20 mp, pentru activitatea de promovare produse fără desfacere şi pentru activităţi ce se vor organiza de către asociaţii şi fundaţii fără scop lucrativ, inclusiv pentru vânzarea unor produse în scopul adunării de fonduri pentru acţiuni caritabile
– 2 lei / perioadă/mp pentru structuri din lemn sau căsuţe amenajate cu mese şi scaune, pentru servire produse alimentare şi băuturi, fără a se realiza acte de comerţ sau alimentaţie publică din acestea.
Pentru structurile de vânzare (căsuţe din lemn), care sunt puse la dispoziţia utilizatorilor de către SPAU, se va achita taxa de utilizare/închiriere către acest serviciu la tarifele de 500 lei/perioadă – pentru căsuţa cu suprafaţa de 7,5 mp şi 100 lei/perioadă – pentru căsuţa cu suprafaţa de 3 mp.

Patinoar artificial în Piaţa Libertăţii

În suprafaţă de minim 600 mp şi maxim 900 mp., suprafaţă în care sunt cuprinse instalaţiile şi structurile de deservire a patinoarului. Taxa de utilizare pentru patinoar va fi de 0,10 lei /mp/zi, pentru suprafaţa ocupată.
S-a aprobat amplasarea unui parc de joacă pentru copii, în Piaţa Libertăţii, în suprafaţă de minim 200 mp şi maxim 400 mp. Taxa de utilizare va fi de de 0,10 lei/mp/zi pentru suprafaţa ocupată.
Perioada de funcţionare a patinoarului şi a parcului de joacă pentru copii: 30 noiembrie 2018 – 14 ianuarie 2019, cu posibilitatea de prelungire, la solicitarea beneficiarilor.
Comercianţii – membrii ai asociaţilor de profil, care participă la Târgul produselor tradiţionale şi meşterii populari care aparţin Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş vor achita 10 lei/pe terenul ocupat de o masă pentru întreaga perioadă.
Iluminatul ornamental al căsuţelor puse la dispoziţie de către SPAU, se realizează de către Municipiul Baia Mare, iar agenţii economici au obligaţia să asigure funcţionarea zilnică în perioada de desfăşurare a târgului, în intervalul orar minim: 12-20, sub sancţiunea aplicării unei suprataxe în cuantum de 500% din taxa/mp, pentru perioadele în care nu funcţionează, iar comercianţii şi ceilalţi participanţi prin majorarea taxei şi executarea garanţiei.

Târgul brazilor de Crăciun în Piaţa Revoluţiei

Organizarea „Târgului Brazilor de Crăciun 2018”, în perioada 10 – 25 decembrie, se va face pe platoul din Piaţa Revoluţiei. Taxa de utilizare a fost stabiltă la 2 lei/zi/mp. Se interzice comercializarea brazilor de Crăciun pe domeniul public al municipiului Baia Mare în alte locaţii, decât cea stabilită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.