Consiliul de administrație la Drumuri – Poduri Maramureș, sub semnul întrebării

1
223

Consilierii județeni liberali trag un semnal de alarmă cu privire la constituirea noului consiliu de administrație al societății Drumuri – Poduri Maramureș, companie aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Astfel, finalizarea procedurilor pentru stabilirea noului consiliu care va administra societatea se pare că se află în impas.

De ce s-a ajuns în această situație? Din cauza nerespectării unor termene prevăzute în cadrul procedurii de desemnare a noilor membri în conducerea societății. Călin Bota, consilier județean, explică: „Vreau să aduc în discuție o problemă pe care o avem la nivelul județului de aproape trei ani de zile. În 2016 au fost demarate procedurile pentru selec­ția și desemnarea administratorilor Societății de Drumuri și Poduri Maramureș, ocazie cu care a fost selectat un consiliu de administrație, dar care niciodată nu a prezentat Consiliului Județean programul de activitate și ceea ce aveau de stabilit, conform Ordonanței 109, în vederea menținerii societății la niște parametri funcționali. Astfel, s-au demarat procedurile de selecție a unui nou consiliu de administrație, ca urmare a sesizărilor pe care le-am făcut în mod repetat în cadrul CJ, dar constatăm cu stupoare, în data de 25 octombrie, că termenele de desemnare a acestor administratori nu pot fi respectate. De ce? Pentru că scrisorile de intenție, pe care onorabilii candidați trebuiau să le depună, nu au știut să și le încheie. Aceste scrisori de intenție nu trebuiau decât să cuprindă, raportat la scrisoarea de așteptări, pe care autoritatea publică tutelară a publicat-o în momentul în care a declanșat această procedură, și să vină cu planul lor vizavi de ceea ce ar însemna dezvoltarea și menținerea acestei societăți în parametri funcționali și chiar de dezvoltare. Am sesizat și acest lucru în Consiliul Județean, însă se pare că suferim de autism și nu ne dăm seama că în momentul în care vei avea administratori care nu sunt capabili să completeze un formular, și să-l predea complet, atunci ce așteptări putem să avem de la acei administratori ca să conducă societatea în termeni echilibrați și, până la urmă, generatori de beneficii, atât pentru maramureșeni, cât și pentru CJ, care i-a însărcinat acelei societăți administrarea unei rețele de peste 800 km de drumuri județene. Aceeași companie avea la un moment dat 1,5 milioane lei de încasat de la autoritățile locale, primării în speță. Eu sper ca actuala conducere a instituției județene să manifeste mai multă atenție la problemă, să fie puțin mai riguroși cu toții, să trateze aceste lucruri cu maximă seriozitate pentru că, de­semnarea unui consiliu de administrație, pe termen de patru ani, în condițiile în care unii nu prea știu ce să scrie în documentele înaintate autorității publice tutelare, ne garantează din start incompetența și incapacitatea acestora de a gestiona problemele companiei de drumuri județene”.
Înființată în 1998, prin reorganizarea vechii Regii Autonome de Drumuri și Poduri, S.C. Drumuri – Poduri Maramureș S.A., în calitate de administrator delegat al domeniului public și privat al județului Maramureș în domeniul drumurilor județene, administrează o rețea de drumuri județene de circa 800 km, pe care sunt construite 128 de poduri.

1 COMENTARIU

  1. Stati linistiti, toti stiu cine e vinovatul si nu pateste nimic. Ramane pe functie asa plin de bube in cap cum este si va mai compromite multe actiuni si proiecte. In CJ toti o duc bine si nimeni nu vrea sa strice echilibrul.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.