Ieri, la Sighetu Marmației • Mare tărăboi, la poarta bisericii noi!

0
290

De peste două decenii, în noul centru civic al Sighetului au început lucrările la impozanta Biserică ortodoxă “Sfântul Iosif Mărturisitorul” . Deși nici astăzi nu este finalizată această lucrare de anvergură, biserica este funcțională de circa 20 de ani prin spațiul amenajat și sfințit la demisol, unde se oficiază Sfintele Liturghii pentru cei peste 3 mii de enoriași arondați în această parohie păstorită de ctitorul bisericii, pr. Vasile Petrovai.

Deși trecut de vârsta pensionării standard, parohul dorește să rămână activ până la împlinirea vârstei de 70 de ani, un drept consfințit de Sinodul BOR pentru ctitorii lăcașurilor de cult. Mai mult, cum fiul său, preot Cosmin Petrovai a slujit la această biserică alături de tatăl său în ultimii ani, ar fi de dorit ca tânărul să fie numit noul paroh al acestei bisericii. Lucru agreat și de enoriașii care au avut neplăcuta surpriză ieri dimineață să constate că reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului au venit să-l instaleze pe noul preot, Vasile Dan Sidău, care din 2012 a slujit la Glod. Enoriașii au blocat ușa de la demisol, iar slujba s-a oficiat de către pr. Vasile Petrovai în fața acesteia.
Din acest motiv dar și pentru a nu crea gâlceavă, consilierul Episcopiei mandatat să-l instaleze pe noul preot paroh, protopopul ortodox de Sighet și ceilalți preoți și diaconi participanți la eveniment au oficiat Sfânta Liturghie în parcul din fața bisericii, la cele două troițe din lemn, unde a fost instalat oficial noul paroh.
De la preotul protopop Vasile Aurel Pop am aflat că nimeni nu contestă meritele deosebite ale preotului Vasile Petrovai, care s-a pensionat cu data de 1 octombrie și nici a fiului Cosmin, care nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea acestui post declarat vacant. Preotul Dan Sidău obținând media 9.50 a fost așadar numit și instalat preot paroh al acestei parohii nr. VII din Sighetu Marmației, unde se speră că lucrurile vor reveni la normal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.