Vești de dincolo de Tisa

0
32

Seară de romanțe la Solotvino

La inițiativa unui grup de cetățeni din dreapta Tisei, iubitori ai acestui gen de muzică, Primăria Slatina (Solotvino), în colaborare cu Centrul de Informare al României la Solotvino și cu sprijinul Consulatului României în această localitate, au organizat o seară de romanțe românești, interpretate de artiști amatori locali. Seara a fost moderată de prof. Anna Modârco, director adjunct al Școlii nr. 2 cu predare în limba română din Solotvino și s-a bucurat de prezența d-lui Laurențiu Rotar, consilier superior la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care, cu acest prilej, împreună cu primarul din Solotvino, Gheorghe Uhali, au discutat modalitatea de demarare a colaborării între instituții ale celor două orașe, hotărând demararea unei cooperări între liceele „Mihai Eminescu” din cele două localități.
Manifestarea s-a bucurat de o apreciere deosebită a celor prezenți, care au cântat împreună cu artiștii. În spiritul multietnicității orașului Solotvino, au fost interpretate și câte două romanțe în limbile ucraineană și maghiară.
Consulul României la Solotvino, dl. Gabriel Nicola i-a felicitat pe cei prezenți pentru atmosfera extraordinară creată și a mul­țumit organizatorilor pentru inițiativă și realizare.

Concurs de pictură

Centrul de Informare al României la Solotvino va organiza, la 17 noiembrie 2018, în colaborare cu Consulatul României la Solotvino și partenerii tradiționali (Asociațiile „Nadia / Speranța” și „Ma­ramureș – Solotvino”), concursul de pictură „Centenar în 100 de culori”, destinat copiilor din școlile cu predare în limba română din Transcarpatia.

Tabăra de iarnă

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) organizează prima ediție a taberelor de iarnă în cadrul Programului „ARC” – destinat etnicilor români din afara granițelor, organizat în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului.
Românilor din Transcarpatia le-au fost repartizate 30 de locuri la Tabăra de la Centrul de Agrement „Căprioara” din jud. Hunedoara, în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.