Aproximativ 18.500 de pachete cu ţigări descoperite la frontiera de nord

0
64

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice, cantitatea de 18.438 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 210.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
• Luni, 5 noiembrie, în jurul orei 14, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Vladyslav L., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 550 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 825 lei, au fost confiscate, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, autoturismul în valoare de 4.600 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor. Faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat şi măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.
• Poliţiştii de frontieră de la sectoarele Brodina şi Valea Vişeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări, ascunse în vegetaţie.
Ţigările au fost duse la sediul sectoarelor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.888 pachete, a căror valoare se ridică la suma de 209.250 lei (9.898 pachete în Brodina şi 7.990 pachete Valea Vişeului.)
În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Ţigările au fost confiscate.

Condamnat pentru trafic de droguri, depistat în Petea

Luni, 5 noiembrie, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, Ovidiu F., în vârstă de 40 de ani, din judeţul Suceava.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că bărbatul este căutat de autorităţile române, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Suceveanul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de droguri.
Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.