Platforma “Lemn Controlat”

0
88

Site-ul www.lemncontrolat.ro cuprinde informaţii pentru operatorii care doresc să evite lemnul provenit din exploatări ilegale, păduri virgine sau din păduri în care valorile ridicate de conservare sunt ameninţate. Platforma este utilă celor interesaţi de sectorul forestier, precum autorităţi, administratori şi proprietari de păduri, ONG-uri, unităţi de învăţământ.
Conceptul de “lemn controlat” abordează problema provenienţei lemnului din perspectiva legalităţii acestuia, a conservării biodiversităţii şi a respectării drepturilor civile, contribuind la promovarea practicilor fores­tiere responsabile. Site-ul aduce ca noutate: hărţi interactive, ghidul EUTR (varianta actualizată 2018), infografic privind măsurile de diminuare a riscurilor asociate tăierilor ilegale de lemn din Romania, ghidul PVRC (document indispensabil în identificarea şi protejarea pădurilor care adăpostesc valori ridicate de conservare), documente legislative relevante, date geospa­ţiale incluse în hărţile interactive afişate (descărcabile), informaţii utile pentru facilitarea obţinerii diferitelor tipuri de certificare FSC (Lemn Controlat, Management Forestier, Lanţ de Custodie).
La nivel mondial, 125 de milioane de hectare de pădure sunt certificate conform standardelor FSC, echivalentul a aproximativ 5% dintre pădurile de producţie de pe planetă. În România, aproximativ 2,6 milioane hectare de pădure sunt certificate FSC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.