Elevi din etnii diferite, implicați într-un proiect educațional

0
58

Sute de elevi de mai multe etnii au fost implicați într-un proiect educațional dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul „100 de ani de la Marea Unire-prinos de sentimente curate”, coordonator prof. dr. Rodica Silvia Pop, a fost derulat de Fundația „Copiii pentru copii – Copiii păcii” împreună cu Inspectoratul Școlar Maramureș și a fost sprijinit financiar de Consiliului local al Municipiului Baia Mare.
Acesta a fost implementat de Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, Școala Gimnazială George Coșbuc, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir și Palatul copiilor din Baia Mare.
Proiectul a cuprins 500 de elevi de toate etniile din municipiu, români, maghiari, germani, turci, romi. „Pentru a genera energii creatoare în rândul acestor copii, s-au dezvoltat ateliere de creație artistică care au cuprins poezie, proză, îndeletniciri practice și creații plastice ale căror rezultate au fost publicate în broșura cu același nume. Mulțumiri speciale directorilor acestor ins­tituții: prof. Mihai Boloș, prof. Adina Cosma, prof. Laura Conț, prof. Adriana Cînța, prof. Paşca Gavril și prof. Ion Iuga. De asemenea, acordăm un vot de recunoștință cadrelor didactice implicate direct: prof. Codruța Cozma, prof. Corina Rus, prof. Simona Farcaș, prof. Camelia Minghiraș, înv. Marcela Zaplac și prof. Anca Gușat”, a spus coordonatorul proiectului.
Pe de altă parte, ins­pectul expert pe problemele romilor, Loredana Mihaly, a punctat faptul că „acest proiect abordează o nouă atitudine față de marele eveniment. E adus cât mai aproape de sufletul copiilor, dezvoltând sentimente curate, ilustrate apoi cu mare succes în atitudinea și creațiile lor artistice, aducând un prinos de recunoștință MARII UNIRI”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.