Țigări descoperite în rezervorul unui microbuz

0
40

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 1.000 pachete cu țigări ascunse într-un spațiu special amenajat în rezervorul unui microbuz.
Luni, 10 decembrie, în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean, Ivan S., în vîrstă de 60 de ani, conducînd un microbuz marca Citroën, înmatriculat în Polonia. Acționînd în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul microbuzului cantitatea de 1.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 20.000 de lei a fost indisponibilizat, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Siret, cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Condamnat pentru lovire, oprit în PTF Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat autorităților competente un bărbat din județul Botoșani, condamnat la închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Luni, 10 decembrie, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară Marian E., în vîrstă de 26 de ani, din județul Botoșani.
Cu ocazia formalităților pentru intrarea în România, la controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că tînărul este căutat de autoritățile române. Pe numele lui fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Tînărul a fost condamnat la șase luni închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.