Ultimii bani din 2018 pentru aeroport

0
136

În ultima şedinţă a forului administrativ din 2018, aleşii maramureşeni au aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Maramureş, cu suma de 14,6 milioane lei. Sumele provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. Cu aceşti bani vor fi achitate restanţele băneşti către constructor.

“A fost rectificat bugetul judeţului cu suma de 14 milioane 680 mii lei pentru finanţarea lucrărilor care au rămas neachitate la Aeroportul Internaţional Maramureş. Este ultima tranşă de bani, ultimii bani cu care am ră­mas datori constructorului. Odată ce aeroportul îşi va rectifica bugetul şi va face plata către executantul lucrărilor pu­tem să ne declarăm mulţumiţi că una dintre marile ambiţii ale judeţului Maramureş de a avea un aeroport internaţional se realizează. Important e că am avut curaj să ne asumăm faptul că vom finanţa acest proiect. Toţi banii pe care i-am investit, 20 de milioane euro, au fost atraşi de la Guvernul României. Azi finalizăm această procedură în ce priveşte atragerea banilor. De acum urmează suplimentarea pentru ca aeroportul să fie dotat la cele mai înalte standarde”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
De altfel, şeful administraţiei maramureşene, a punctat că din acest an de pe aeroport se vor opera şi curse internaţionale. Trei companii private au anunţat anul trecut că vor opera zboruri către Antalya. Între timp, se poartă discuţii şi pentru alte curse. “Aeroportul Internaţional Maramureş trebuie să fie unul din cele mai moderne şi să ofere cele mai bune condiţii operatorilor de zbor dacă vrem să fim competitivi şi să putem atrage operatori privaţi care să efectueze zboruri internaţionale de pasageri. Vor urma discuţii şi cu Tarom pentru ca să existe suficient trafic pe aeroportul internaţional”, a adăugat Gabriel Zetea.
Tot în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean de anul trecut, a fost aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al Aeroportului Internaţional Maramureş. De asemenea, s-a dat undă verde pentru harta strategică de zgomot la instituţia aeroportuară. Măsurarea nivelului de zgomot s-a realizat în perioada septembrie – noiembrie 2018, în baza acestei analize, realizându-se şi harta strategică de zgomot pentru 2019-2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.