Cea mai rece noapte de la începutul anului în Maramureş

0
131

Cea mai scăzută temperatură a fost la Tg. Lăpuş: – 22 grade C

Ieri, la primele ore ale dimineţii, temperatura aerului era cuprinsă în­tre -22 grade la Tg. Lă­puş, -15 grade Celsius în Baia Mare, -13 grade la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, -12 grade la Vişeu de Sus şi Borşa. A fost cea mai rece noapte de la începutul anului în judeţul nostru. Valoarea temperaturii resimţită de corpul uman la Tg. Lăpuş a fost de -29 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale se prezenta astfel: DN1C si E58, parţial umed, sectorul DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, umed, DN 18 Petrova, uscat, dar pe Dealul Hera partea carosabilă era umedă, DN18 şi DN 17C la Vişeu de Sus, umed, DN 18 la Borşa, umed. În Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată depus pe partea carosabilă măsura până la 1 cm între km 153 şi km 180. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au acţionat cu nouă utilaje şi au împrăştiat 19 tone sare. Au fost utilizate 300 tone clorură de calciu pe DN1C şi E58.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a transportat în noaptea de luni, de pe raza municipiului Baia Mare, trei persoane fără adăpost, care au avut probleme de sănătate din cauza gerului la Unitatea de Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş”. Una dintre aceste persoane a fost transportată, ulterior, la Azilul de Noapte de pe str. Grănicerilor.
Stratul de zăpadă măsura: 78 cm la Cavnic, 75 cm la Firiza, 72 cm în Pasul Gutâi, 39 cm la Groşii Ţibleşului, 38 cm în Baia Borşa, 35 cm la Vi­şeu de Sus şi Poiana Borşa, 27 cm la Tg. Lăpuş, 24 cm la Vf. Iezer, 21 cm în Baia Mare, 17 cm la Sighetu Marmaţiei, 16 cm la Ocna Şugatag. Nu au fost probleme în alimentarea cu energie electrică a localităţilor.
Azi, 9 ianuarie a.c., meteorologii au prognozat că vremea se va încălzi faţă de zilele precedente. Ce­rul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 2 grade, iar cele minime între -5 şi -2 grade. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.