Bani pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului

0
44

La finele anului 2018, consilierii maramureşeni au aprobat alocarea unei sume de circa 3 milioane lei către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC). Banii au fost daţi după alocarea “unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru echilibrarea bugetelor locale”.

Astfel, Maramureşului i-a revenit o sumă de 3 milioane lei prin majorarea “sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale” pe anul 2018, pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap. “A doua sumă de bani la care se referă rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli reprezintă sume pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului. Încă o sumă pe care Guvernul României o alocă pentru susţinerea acestui sistem atât de costisitor pentru bugetul judeţului Maramureş şi pentru bugetul central, dar este extrem de necesar”, a declarat şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea.
Preşedintele CJ şi-a exprimat încrederea că nu numai bugetul creşte la această instituţie, ci şi calitatea activităţii. “DGASPC Maramureş a avut un buget ridicat la dispoziţie, cred că e cel mai mare buget pe care l-a avut instituţia. Sperăm că pe lângă creşterea salariilor în acest sistem să vină cât mai multă eficienţă şi în urma modificărilor legis­lative care se pregătesc de Ministerul Muncii”, a adăugat Gabriel Zetea.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.