Condamnați pentru infracțiuni rutiere, depuși după gratii

0
70

După ce au comis infrac­țiuni la regimul circulației pe drumurile publice, doi maramureșeni și-au pierdut libertatea. Este vorba de un băimărean, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare și un bărbat, de 38 de ani, domiciliat în comuna Câmpulung la Tisa, condamnat la 2 ani și 7 luni închisoare.
Cei doi bărbați au fost încarcerați, miercuri, de polițiști și depuși în penitenciar în vederea executării pedepselor.
Fiți responsabili când urcați la volanul autoturismelor! Conducerea sub influența băuturilor alcoolice, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiuni, iar comiterea lor vă poate costa libertatea!

Dosare penale pentru contrabandă cu tutun

Activitățile specifice desfășurate, miercuri, pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care dețin, transportă sau comercializează țigări de provenien­ță ucraineană, au dus la constatarea a două fapte de contrabandă.
• O femeie, domiciliată în localitatea Chiuzbaia, este cercetată în cadrul dosarului penal întocmit pe numele ei, după ce polițiștii din Baia Sprie au depistat în magazinul alimentar pe care îl administrează 116 pachete cu țigări, de diferite mărci, pentru care nu a putut prezenta documentele legale de proveniență.
• Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiștii din Leordina, care au găsit asupra unui tânăr, domiciliat în comuna Bistra, mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
În ambele cazuri țigările au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în activitatea infrac­țională.

Operativitate în Cavnic • O sumă de bani, sustrasă dintr-o locuință, recuperată la scurt timp

Polițiștii din Cavnic au întocmit dosar penal și cercetează o tânără, din oraș, bănuită de comiterea unui furt din locuință.
Primele verificări au relevat că, miercuri după-amiază, o tânără, de 18 ani, s-a oferit să ajute un bătrân, de 81 de ani, la curățenie, și, într-un moment de neatenție i-a sustras acestuia 2.430 lei, aflați într-o cameră a locuinței. Imediat după ce a plecat, bătrânul și-a dat seama că îi lipsesc banii și a sesizat poliția.
În urma măsurilor specifice, polițiștii au depistat-o cu operativitate pe tânără, reușind să recupereze și prejudiciul. Banii sustrași au fost restituiți victimei, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitei, urmând ca la finalizarea acestora să propună măsuri legale.

În Ulmeni – Furt auto soluționat de polițiști

Activitățile de cercetare și documentare efectuate de polițiștii din Ulmeni cu privire la comiterea unui furt de auto au dus la identificarea unui tânăr bănuit de comiterea faptei.
Investigațiile efectuate au stabilit că, în cursul anului trecut, tânărul, de 20 de ani, din orașul Ulmeni, ar fi sustras un autoturism parcat, care avea cheile în contact și ușile neasigurate și l-ar fi condus aproximativ 2,5 km, după care l-ar fi abandonat. Totodată, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.